Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe atletiekpiste stadionproject Zottegem

Nieuwe atletiekpiste stadionproject Zottegem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe atletiekpiste stadionproject Zottegem

Het is het Zottegemse stadsbestuur menens in de realisatie van het Zottegemse stadionproject: de afbraakwerken van de oude tribune en de omheining van de atletiekpiste, zijn op dit ogenblik in volle gang.

“De werken maken deel uit van de eerste fase van het stadionproject: we slopen de oude tribune en de trappen rond het terrein worden uitgebroken. Dit is nodig om de nieuwe atletiekpiste de komende maanden te kunnen aanleggen,” zegt schepen van sport Brecht Cassiman.

Aansluitend op de sloopwerken zal de firma Lesuco starten met de aanleg van een nieuwe atletiekpiste in kunststof: “Deze waterdoorlatende tartan atletiekpiste tilt de sportieve mogelijkheden voor onze atletiekclubs en de recreatieve lopers in Zottegem naar een hoger niveau,” zegt Cassiman. De nieuwe atletiekpiste zal 768 000 euro kosten, en wordt voor 60% gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Deze eerste fase zou moeten klaar zijn tegen eind juni, net op tijd voor de start van de zomerkampen.

In een tweede fase van het stadionproject is het uitkijken naar de realisatie van de nieuwe gymhal, twee bijkomende padelterreinen, nieuwe kleedkamers en een nieuwe polyvalente zaal. “Die laatste zaal zal er géén zijn voor eetfestijnen of fuiven, wel een die kan dienen voor zowel niet belijnde sporten als pilates en yoga, maar ook als expositieruimte, vergaderzaal, cursusruimte, een quiz …,” vervolgt schepen Cassiman.

21 nieuwe bezwaarschriften

Wanneer de schop in de grond gaat voor de tweede fase, is momenteel nog koffiedik kijken. “Ondanks het verdwijnen van de bowling uit het eerste ontwerp, ontvingen we opnieuw 21 bezwaarschriften tijdens het openbaar onderzoek in de vergunningsfase die bij de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen lopende is,” duidt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “We nodigden alle bezwaarindieners inmiddels uit rond de tafel om op een constructieve manier te bekijken hoe we naar een werkbaar geheel kunnen toewerken, maar we botsten daar helaas op een muur. We betreuren dit ten zeerste, maar we kunnen vertrekken vanuit een sterk dossier. We gaan er alles aan doen om de vergunning definitief binnen te halen, in het algemeen belang van de sportieve Zottegemnaren én onze lokale sportclubs, want zij verdienen deze nieuwe infrastructuur,” klinkt het overtuigd bij de burgemeester.

Tegen eind april moet de deputatie beslissen over de omgevingsvergunning van de nieuwbouw.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Voel je thuis op Erfgoeddag
Oost-Vlaanderen

Voel je thuis op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. Die dag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Wat dat in Oost-Vlaanderen inhoudt, kan je ontdekken op de provinciale locaties Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Huysmanhoeve Eeklo.

Lees meer »