Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Openspelendag keert terug voor derde editie

Openspelendag keert terug voor derde editie

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Openspelendag keert terug voor derde editie

Openspelendag keert op 14 april voor het derde jaar op rij terug naar de festivalweide van de Bevegemse Vijvers. Kinderen en jongeren kunnen genieten van een namiddag vol speelplezier op knotsgekke attracties. Alle info via zottegem.be/openspelendag.

“We zijn blij dat we de kinderen opnieuw kunnen laten genieten van de Openspelendag,” zegt schepen van jeugd Lieselotte De Roover. “Ik kijk er alvast naar uit om te zien hoe de kinderen de uitdagingen van de nieuwe attracties – zoals de Stormloopbaan, de Knockout Race en de IPS Battle Bunker – aangaan! Wie even moet bekomen van de adrenaline, kan terecht in de rustige zone. Hier wachten attracties zoals de zweefmolen, de boekencaravan en veel meer. Er is dus zeker voor elk wat wils!”

 

Een dolle namiddag voor elk kind

Naast tal van nieuwe attracties, maken ook oude bekenden, zoals de schminkstand en verschillende springkastelen, weer hun opwachting. Afronden gebeurt dit jaar met een afsluitfuif. “Zo kunnen de kinderen nog eens beestig uit de bol gaan om deze dag af te sluiten,” besluit schepen De Roover.

 

Duurzaamheid blijft tellen

Ook dit jaar blijft Openspelendag inzetten op duurzaamheid. “We bieden de mogelijkheid om drinkbussen opnieuw te vullen. Gezien dat de voorbije edities een groot succes bleek, zetten we dat dit jaar graag verder,” vertelt schepen van leefmilieu Leen Goossens. “We voorzien ook afvaleilanden voor gescheiden afvalinzameling, zodat al het afval op de juiste plaats belandt. We verspreiden ze over de hele festivalweide, zo verliezen de kinderen niet al te veel tijd en kunnen ze van elke attractie optimaal genieten.”

 

Praktisch

Wie de wachtrij aan de kassa graag vermijdt, koopt vooraf een ticket via webshop.zottegem.be of na afspraak op de jeugddienst.

Houders van de UiTPAS kunnen opnieuw terecht in de UiTPAS-zone om punten te sparen.

 

Datum: Zondag 14 april 2024

Waar: Festivalweide Bevegemse Vijvers

Uur: 13.30 tot 18.00 u.

Leeftijd kinderen: 4 tot 15 jaar

Prijs: 5 euro, inbegrepen: inkom, ijsje en water.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken
Zottegem

Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken

De verbouwingswerken aan het Sociaal Huis zijn stevig uit de startblokken geschoten. De site op de Deinsbekestraat wordt omgevormd tot een algemene welzijnscampus, waar onder meer ook Huis van het Kind en Lichtpunt onderdak krijgen.

Lees meer »