Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Regio Vlaamse Ardennen wil mening van jongeren horen voor lokale verkiezingen

Regio Vlaamse Ardennen wil mening van jongeren horen voor lokale verkiezingen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Regio Vlaamse Ardennen wil mening van jongeren horen voor lokale verkiezingen

De jeugddiensten van de regio Vlaamse Ardennen, onder wie ook de jeugddienst van Stad Zottegem, lanceren #wapeisdegij?, een grootschalige digitale jongerenbevraging. Hiermee willen de jeugddiensten inzicht krijgen in de leefwereld van jongeren tussen 12 en 26 jaar, als voorbereiding op de lokale verkiezingen op 13 oktober.

De jeugddiensten van Zottegem, Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem en Zwalm bundelen de krachten om te weten wat er leeft bij de Zuid-Oost-Vlaamse jeugd. Op die manier kunnen jongeren in aanloop naar de verkiezingen aan de toekomstige besturen laten weten wat zij belangrijk vinden in hun stad en streek.

“Onze jeugddienst probeert nauw betrokken te zijn bij de levens van de lokale jongeren” bevestigt schepen van jeugd Lieselotte De Roover. “Met #wapeisdegij? zorgen ze ervoor dat jongeren zeker gehoord worden. Daarom wil ik alle scholen in de regio oproepen om de bevraging te integreren in studiemomenten, levensbeschouwelijke vakken of geschiedenislessen. Want hoe meer deelnemende scholen en jongeren, hoe beter de jeugddienst het advies voor de komende beleidsploeg kan onderbouwen. Jongeren kunnen uiteraard ook individueel deelnemen. Alle resultaten worden anoniem verwerkt.”

De jongerenbevraging is terug te vinden op zottegem.be/wapeisdegij.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken
Zottegem

Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken

De verbouwingswerken aan het Sociaal Huis zijn stevig uit de startblokken geschoten. De site op de Deinsbekestraat wordt omgevormd tot een algemene welzijnscampus, waar onder meer ook Huis van het Kind en Lichtpunt onderdak krijgen.

Lees meer »