Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Schadecommissie landbouw na extreme regenval

Schadecommissie landbouw na extreme regenval

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Schadecommissie landbouw na extreme regenval

De hevige regenval van het voorbije najaar zorgde bij heel wat landbouwers voor verloren oogst. Daarom besliste de stad Zottegem om een schadecommissie landbouw aan te stellen. Alle Zottegemse land- en tuinbouwbedrijven krijgen binnenkort een brief om hun aanvraag in te dienen.

“De extreme regenval tijdens het voorbije najaar heeft een enorme impact op de teelten van land- en tuinbouwbedrijven”, zegt schepen van landbouw Leen Goossens. “Zeker voor landbouwers die aardappelen en wortels telen, was het de voorbije tijd heel moeilijk. Veel landbouwers waren te laat om hun gewassen te rooien. Na de hevige regenval is het ook nog beginnen vriezen, waardoor een groot deel van de oogst kapot vroor en verloren is gegaan.”

Vaststellen schade

“We beslisten daarom om de schadecommissie bij elkaar te roepen. Alle land- en tuinbouwbedrijven die schade hebben geleden op hun teelten in Zottegem, mogen een aanvraag indienen tot en met 13 februari 2024. Eens de aanvraag in orde is, komt de commissie langs om de schade vast te stellen. Met het proces-verbaal dat wordt opgemaakt, kunnen boeren steunmaatregelen aanwenden” zegt schepen Goossens.

Alle Zottegemse boeren krijgen eerstdaags een brief in de bus met een aanvraagformulier. De aanvragen voor de schadecommissie mogen via mail verstuurd worden naar milieu@zottegem.be of schriftelijk: Dienst Milieu, Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken
Zottegem

Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken

De verbouwingswerken aan het Sociaal Huis zijn stevig uit de startblokken geschoten. De site op de Deinsbekestraat wordt omgevormd tot een algemene welzijnscampus, waar onder meer ook Huis van het Kind en Lichtpunt onderdak krijgen.

Lees meer »