Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Verkeersmaatregelen Egmont Lichtfestival

Verkeersmaatregelen Egmont Lichtfestival

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Verkeersmaatregelen Egmont Lichtfestival

De laatste eindsprint richting EGMONT Lichtfestival, dat op 23, 24 en 25 plaatsvindt in centrum Zottegem, is ingezet. Tijdens het lichtfestival gelden enkele verkeersmaatregelen, zodat de toeschouwers veilig het kilometerlange parcours kunnen bewandelen. Alle info via zottegem.be/lichtfestival

Na de wekelijkse dinsdagmarkt, gaat de laatste fase van de voorbereidingen echt van start. Vanaf dan worden de lichtinstallaties opgebouwd in het centrum. Daarom geldt er vanaf dinsdagmiddag een parkeerverbod op de middenberm van de Heldenlaan en in de Vestenstraat. Vanaf dan is de Vestenstraat enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

“Door de voorbereidingen van het Lichtfestival vallen in het centrum enkele parkeerplaatsen weg. Voor de inwoners van enkele centrumstraten worden tijdens de voorbereidingen en tijdens het lichtfestival zelf alternatieve parkings voorzien”, vertelt schepen van mobiliteit Cynthia Van den Steen. “Parking Nijverheidsstraat wordt exclusief voor hen voorbehouden en in de ondergrondse parking Oud College mogen ze gratis parkeren. Zij werden hiervan via brief op de hoogte gesteld. Op die manier zorgen we ervoor dat hun parkeerplaats gegarandeerd blijft.”

Tijdens het lichtfestival

Het parcours wordt tijdens het lichtfestival verkeersvrij gemaakt. Dat wil zeggen dat er op 23, 24 en 25 februari van 17 uur tot middernacht geen verkeer mogelijk is in de Désiré Van Den Bosschestraat, de Heldenlaan, de Vestenstraat, het eerste deel van de Noordstraat, de Markt, de Zavel en het deel van de Stationsstraat tussen de Nieuwstraat en de Markt. Er mag ook niet geparkeerd worden en er worden omleidingen voorzien.

Parkings

“Om de toestroom van bezoekers aan het lichtfestival in goede banen te leiden, voorzien we drie gratis bezoekersparkings”, vervolgt burgemeester Evelien De Both. “Parking Bevegemse Vijvers, Parking Deinsbekestraat en de NMBS-parking, die de NMBS voor de gelegenheid openstelt, liggen op loopafstand van de Markt, de start van het lichtparcours. Parking Meersstraat is aangeduid als mindervalidenparking. Wie met de fiets komt, kan terecht op de ruime fietsparking op de Zavel, vlakbij de start van het parcours. We doen er dus alles aan zodat iedereen zonder parkeerstress kan genieten van een lumineus lichtfestival!”

Gedoofde straatverlichting

Om de lichtinstallaties volledig tot hun recht te laten komen, worden enkele circuits straatverlichting uitgeschakeld op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf middernacht wordt telkens alle straatverlichting terug aangezet.

Praktisch

Alle verkeersmaatregelen, stratenplannen, parkings en wandelroutes zijn terug te vinden op zottegem.be/lichtfestival

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »