Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vlaamse arbeidssteun voor de Vlaamse Ardennen en Denderstreek

Vlaamse arbeidssteun voor de Vlaamse Ardennen en Denderstreek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vlaamse arbeidssteun voor de Vlaamse Ardennen en Denderstreek

Een korting van 25% op de bedrijfsvoorheffing gedurende twee jaar voor kmo’s die nieuwe jobs creëren: die steunmaatregel roept de Vlaamse regering in het leven in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek. Zo worden er meer jobs in eigen streek gecreëerd.

De steunmaatregel treedt ten laatste in november van dit jaar in werking en geldt zes jaar. Door 25% korting op de bedrijfsvoorheffing toe te kennen, besparen bedrijven 4 à 5% op de loonkost per extra arbeidsplaats die een kmo creëert dankzij een investering. De arbeidsplaats moet wel drie jaar behouden blijven. De maatregel bestond al langer in Geraardsbergen en Ninove, maar wordt nu uitgebreid naar alle gemeentes van de Denderstreek én de Vlaamse Ardennen.

“Ik ben tevreden dat de Vlaamse regering niet bij de pakken is blijven zitten”, vertelt burgemeester Evelien De Both. “Ook onze regio heeft immers te maken met grote uitdagingen op de arbeidsmarkt. Door deze vrijstelling op de bedrijfsvoorheffing maken we onze streek extra interessant om mensen aan te werven. Dat bedrijven die willen investeren in Zottegem kunnen genieten van een serieuze verlaging van de loonkosten is voor onze stad een belangrijke troef naar investeerders.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem foto: copyricht Stad Aalst
Aalst

Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem

Wanneer de as van een overledene wordt uitgestrooid, of wanneer een graf verdwijnt, zijn nabestaanden vaak op zoek naar een plek waar ze terechtkunnen om naartoe te gaan en om herinneringen op te halen. Daarom huldigde de Stad Aalst op zaterdag 20 april de eerste gedenkboom in op de begraafplaats van Baardegem.

Lees meer »
Voel je thuis op Erfgoeddag
Oost-Vlaanderen

Voel je thuis op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. Die dag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Wat dat in Oost-Vlaanderen inhoudt, kan je ontdekken op de provinciale locaties Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Huysmanhoeve Eeklo.

Lees meer »