Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Wielergekte barst los in Zottegem

Wielergekte barst los in Zottegem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Wielergekte barst los in Zottegem

Het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op 23 juni komt stilaan dichterbij, en dat zal Zottegem geweten hebben. Om helemaal in de sfeer te komen, staan verschillende activiteiten de komende weken helemaal in het teken van fietsen. Jong of oud, niemand ontsnapt deze lente aan de wielergekte. Ontdek alle activiteiten op zottegem.be/bkwielrennen.

“Het BK Wielrennen wordt ongetwijfeld een topervaring voor de Zottegemnaar”, stelt schepen van sport Brecht Cassiman. “Er gaat toch niets boven je favorieten aanmoedigen in je eigen stad, of voor je eigen voordeur? Om iedereen nu al warm te maken voor 23 juni, organiseren we de komende weken een reeks wieleractiviteiten. We willen iedereen de kans geven om van dit evenement te genieten, ook zij die normaal niet de grootste wielerliefhebbers zijn. Jong, oud, koersfanaat of net helemaal niet: we willen iedereen laten meegenieten van het enthousiasme en de energie van de wielersport.”

 

Voor elk wat wils

De allerkleinsten krijgen hun eigen BK voorgeschoteld: het BK Loopfietsen op 1 juni. Loopfietsertjes tussen 1,5 en 5 jaar zetten hun eerste stapjes naar wielersucces op het hindernissenparcours aan de Bevegemse Vijvers. Elk fietsertje gaat met een diploma, medaille en een leuk gadget naar huis.

Wie de loopfietsjes stilaan ontgroeid is, kan meedoen aan Kijk ik fiets! Op een namiddag tijd leren ervaren instructeurs beginnende fietsertjes rijden op twee wielen. Aan de vooravond van het BK tonen de kleuters hun nieuwe vaardigheden op een gezamenlijk slotmoment.

De lagere scholen laten hun creativiteit de vrije loop: alle Zottegemse klassen mogen een ontwerp voor een t-shirt in het wielerthema indienen. Het winnende ontwerp wordt op echte t-shirts voor de klas gedrukt. Een ideale supportersoutfit!

Fietsacrobaten vinden hun gading bij de Wheeliewedstrijd van Lejo op 24 mei aan de Muze. De jury geeft punten op duur, afstand, uitvoering en stijl van de wheelie. De drie winnaars krijgen een mooie prijs, maar niemand gaat met lege handen naar huis.

Benieuwd naar de Zottegemse wielergeschiedenis? Trek er op 16 juni op uit langs de Egmont fietsroute, samen met de gids. Onderweg kom je langs verschillende wielermonumenten en voeden we de innerlijke mens!

De familie-activiteit van het moment is de Geocache Trail dwars door Zottegem. Nog tot en met zondag 30 juni kan je op eigen houtje op schattenzoektocht in fietsthema, en dat op basis van GPS-coördinaten.

 

Het hele jaar door op de fiets

“Uiteraard organiseren we dit jaar heel wat extra fietsactiviteiten”, vervolgt schepen Cassiman. “Maar als stad in de Vlaamse Ardennen zijn we het hele jaar door bezig met fietsen. Zo loopt het project ‘Leren fietsen voor volwassenen’ al enkele jaren, met fantastische resultaten. En onze seniorenfietsers trekken er al tien jaar lang elke donderdag op uit. Ook zij kijken ongetwijfeld uit naar het BK, want de donderdag voor het BK rijden zij zelf de lokale ronde die de renners en rensters enkele dagen later zullen aandoen. Tot slot bewijst onze Stedelijke Academie Beeldende Kunst dat sport en cultuur wel degelijk samengaan: al het hele schooljaar bereiden de cultuurklasjes de komst van het BK voor door te werken rond het thema wielrennen. Het resultaat daarvan is binnenkort te bewonderen in het straatbeeld. Ontsnappen aan het BK, dat zal moeilijk worden!”

 

Praktisch

Alle info over de activiteiten in het kader van het BK is terug te vinden op zottegem.be/bkwielrennen. Voor het BK Loopfietsen, Kijk ik fiets en de Egmont fietsroute moet je op voorhand inschrijven via de website.

Inschrijven voor de wheeliewedstrijd verloopt via de jeugdopbouwwerkers van JOW.

De seniorenfietsers vertrekken elke donderdag om 13.30 uur aan de Bevegemse Vijvers. Op donderdag 20 juni rijden ze de lokale ronde van het BK.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Het nieuwe seizoen van CC Zoetegem: een cultureel feest
Zottegem

Het nieuwe seizoen van CC Zoetegem: een cultureel feest

De ticketverkoop van Cultuurcentrum Zoetegem draait op volle toeren! Het programma van 2024 – 2025 belooft een culturele sensatie te worden, zo vinden liefhebbers van muziek en theater tot comedy en circus gegarandeerd hun gading. Tickets en info via cczoetegem.be.

Lees meer »
Klim-Op Bavegem is een beweegschool
Sint-Lievens-Houtem

Klim-Op Bavegem is een beweegschool

Het hele team van basisschool Klim-Op volgde een nascholing rond bewegend leren en turnjuf Benedikt en juf Griet trokken maandelijks naar Brugge om er een opleiding te volgen tot beweegcoach.

Lees meer »