Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

WZC Egmont slaat de handen in elkaar met school IVV Sint-Vincentius

WZC Egmont slaat de handen in elkaar met school IVV Sint-Vincentius

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

WZC Egmont slaat de handen in elkaar met school IVV Sint-Vincentius

Van maandag 15 april tot 31 mei organiseert het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius Zottegem samen met Woonzorgcentrum Egmont, ‘Start 2 Work’. Het project laat afstuderende studenten een volledige afdeling overnemen, zo worden ze klaargestoomd voor hun verdere loopbaan.

IVV Sint-Vincentius gaat samen met WZC Egmont Zottegem de samenwerking aan om een Start 2 Work-project te organiseren. Van maandag 15 april tot 31 mei, nemen dertien afstuderende studenten verpleegkunde de zorg en de organisatie van een afdeling in woonzorgcentrum Egmont over. Zij leren gedurende zes weken 24 uur op 24, 7 dagen op 7 het volledige reilen en zeilen van de afdeling kennen. Zij nemen niet alleen de zorgtaken over, maar participeren ook actief aan het teamoverleg, de zorgplanning, de registraties en andere.Tijdens het project worden ze uiteraard deskundig bijgestaan door de verpleegkundigen van het woonzorgcentrum om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Door actief mee te werken aan het Start 2 work-project, zet woonzorgcentrum Egmont maximaal in op de opleiding van toekomstige verpleegkundigen en ondersteunt hen in hun leerproces.

“Het project heeft als doel verpleegkundigen klaar te stomen en voor te bereiden op hun loopbaan in de zorg”, zegt schepen van sociale zaken Jenne De Potter. “We willen de kloof tussen de opleiding verpleegkunde en het werkveld verkleinen. Na zes weken in het woonzorgcentrum moet de student voldoende competenties verworven hebben om zelfstandig aan de slag te kunnen als sterke verpleegkundige met een ruime kennis van zaken. Helemaal klaar voor een toekomst in de zorg dus! De nood aan verpleegkundigen is groot en door ons woonzorgcentrum voor hen open te stellen hopen we hen een realistische en zeer sterke praktijkgerichte opleiding on-the-job te verschaffen die jonge mensen enthousiast maakt voor deze zo belangrijke job.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken
Zottegem

Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken

De verbouwingswerken aan het Sociaal Huis zijn stevig uit de startblokken geschoten. De site op de Deinsbekestraat wordt omgevormd tot een algemene welzijnscampus, waar onder meer ook Huis van het Kind en Lichtpunt onderdak krijgen.

Lees meer »