Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Zottegem recycleert meer dan 32 000 sigarettenpeuken

Zottegem recycleert meer dan 32 000 sigarettenpeuken

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In december 2022 werd stad Zottegem uitgekozen voor een proefproject rond de recyclage van sigarettenpeuken. Nadat er zes peukenzuilen werden geplaatst aan de stationsomgeving, recycleerde de stad op één jaar tijd 32 817 sigarettenpeuken. Door het grote succes wordt het proefproject verlengd met één jaar.

Doordat onze sensibiliseringscampagne ‘Jij bent toch geen viespeuk’ in het voorjaar van 2020 heel erg in het oog sprong, werden we door PM Benelux uitgekozen om deel uit te maken van een proefproject rond de recyclage van sigarettenpeuken. Aan de bushaltes in de stationsomgeving werden er vorig jaar zes peukenzuilen geplaatst, waardoor er op één jaar tijd maar liefst 32 817 sigarettenpeuken werden opgehaald en gerecycleerd.

Er is niets zo vervuilend als een sigarettenpeuk. Zelfs een beetje regen is voldoende om de gifstoffen die een sigarettenpeuk bevat, in ons grondwater terecht te laten komen. Ik ben dus heel opgetogen dat meer dan 32 000 peuken, die anders achteloos op de grond worden gegooid, nu gerecycleerd zijn. Al deze peuken worden gerecycleerd tot een spuitbaar granulaat en worden nadien gebruikt om onder andere zakjes en autoasbakjes te maken. Dit is een volledig gesloten recyclagecyclus waarmee de giftige sigarettenpeuk uit ons milieu wordt gehaald.

Ook in 2024 blijven we investeren in peukenzuilen. Op strategische plaatsen zorgen we de komende tijd daarom voor extra peukenzuilen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Klim-Op Bavegem is een beweegschool
Sint-Lievens-Houtem

Klim-Op Bavegem is een beweegschool

Het hele team van basisschool Klim-Op volgde een nascholing rond bewegend leren en turnjuf Benedikt en juf Griet trokken maandelijks naar Brugge om er een opleiding te volgen tot beweegcoach.

Lees meer »