Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Zottegemse centra gooien zondag hun deuren open voor Dag van de Zorg

Zottegemse centra gooien zondag hun deuren open voor Dag van de Zorg

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Zottegemse centra gooien zondag hun deuren open voor Dag van de Zorg

Op zondag 17 maart openen het woonzorgcentrum (WZC), dagverzorgingscentrum (DVC) en lokaal dienstencentrum (LDC) Egmont hun deuren voor Dag van de Zorg. Dit jaar staat het thema ‘troeven van de zorg’ centraal. De centra beloven alvast hun sterkste troeven helemaal uit te spelen terwijl ze bezoekers onthalen van 10.30 uur tot 16 uur. Alle info via zottegem.be/dagvandezorg.

Via interactieve workshops hopen het WZC, DVC en LDC Egmont aan bezoekers weer te geven hoe zij te werk gaan. De centra gooien hun sterkste troeven op tafel tijdens de Dag van de Zorg en gunnen iedereen een blik achter de schermen. Bezoekers kunnen tussen 10.30 uur en 11 uur terecht in het lokaal dienstencentrum, waar hen een aperitiefconcert van het bewonerskoor te wachten staat. Hierna wordt de dag voortgezet in het woonzorgcentrum. Er staan zowel interactieve workshops, als infostands en een klankschaalconcert op de planning. Een planning die ook op maat van kinderen is, want de paashaas zakt af naar de Deinsbekesite!

 

Voor de zorg, door de zorg

“Op 17 maart richten we de schijnwerpers op de geweldige medewerkers uit onze zorgsector”, steekt schepen van sociale Jenne De Potter van wal. “Een dag volledig in het teken van de zorg, op maat van familie en nieuwsgierige bezoekers. Onze fantastische collega’s van de drie centra zetten zich dagelijks belangeloos in, de uitgelezen kans dus om hun inzet van nabij te bewonderen”, besluit schepen De Potter.

 

Aanhoudende zoektocht voor hulp

“Ben jij gebeten door de zorg en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Tijdens Dag van de Zorg nodigt WZC Egmont toekomstige collega’s uit! We lanceren een mini jobbeurs, waar geïnteresseerde bezoekers meteen al hun vragen kunnen stellen. De ideale manier om te proeven van onze werking!”, zegt schepen De Potter.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem foto: copyricht Stad Aalst
Aalst

Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem

Wanneer de as van een overledene wordt uitgestrooid, of wanneer een graf verdwijnt, zijn nabestaanden vaak op zoek naar een plek waar ze terechtkunnen om naartoe te gaan en om herinneringen op te halen. Daarom huldigde de Stad Aalst op zaterdag 20 april de eerste gedenkboom in op de begraafplaats van Baardegem.

Lees meer »
Voel je thuis op Erfgoeddag
Oost-Vlaanderen

Voel je thuis op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. Die dag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Wat dat in Oost-Vlaanderen inhoudt, kan je ontdekken op de provinciale locaties Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Huysmanhoeve Eeklo.

Lees meer »