Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Zottegemse Lenteschoonmaak keert terug

Zottegemse Lenteschoonmaak keert terug

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Zottegemse Lenteschoonmaak keert terug

Afval achtervolgt ons langer dan je denkt

Het aanbreken van de lente staat in Zottegem gelijk aan een grondige lenteschoonmaak. Opzaterdag 30 maart trekken honderden vrijwilligers de straat op om hun deelgemeente zwerfvuilvrij te maken. Alle informatie via zottegem.be/lenteschoonmaak.

Zwerfvuil is het afval dat door mensen achteloos wordt weggegooid. Ook anno 2024 is er nog heel wat werk aan de winkel. De jarenlange traditie in Zottegem blijft dus een noodzaak. “Zwerfvuil in het straatbeeld kunnen we niet negeren”, zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens. “Zwerfvuil achtervolgt ons langer dan je denkt, luidt de slogan dit jaar. We blijven inzetten op het opruimen van zwerfvuil en dat is ook nodig! Op 30 maart bundelen we onze krachten en poetsen we samen de Zottegemse straten. Het is ook de ideale gelegenheid om onze talrijke zwerfvuilmeters -en peters in de bloemetjes te zetten. Zij gaan op regelmatige basis de baan op om zwerfvuil te ruimen. Duizendmaal dank voor hun tomeloze inzet, mede dankzij jullie zijn onze Zottegemse straten proper! En ook de Zottegemse scholen zijn dit jaar opnieuw van de partij. Meer dan 950 schoolkinderen trekken daags voordien de straten op.”

 

WePlog-app

Naar analogie met vorig jaar, wordt de gratis mobiele app WePlog gebruikt tijdens de Lenteschoonmaak. Deelnemers geven aan welke straat ze gepoetst hebben, zo ontstaat een handig overzicht met opgeruimde straten. De app is te downloaden via de appstore van jouw smartphone.

Inschrijven voor de lenteschoonmaak kan op twee manieren:

  • Via registratie in de WePlog-app en lid worden van het evenement: ‘Grote Zottegemse lenteschoonmaak POETS 2024’
  • Een e-mail sturen naar milieu@zottegem.be. Op deze manier worden zwerfvuilrapers ook voorzien van logistieke ondersteuning zoals een knijper of vuilniszakken.

 

Alle info via zottegem.be/lenteschoonmaak.

 

Zwerfvuil achtervolgt ons langer dan je denkt

De Lenteschoonmaak werkt dit jaar rond de slogan ‘zwerfvuil achtervolgt ons langer dan je denkt’. Een duidelijke boodschap, zeker met volgende weetjes in het achterhoofd:

  • Het deksel van een aluminium blikje vergaat nooit.
  • Het duurt 50 jaar vooraleer de rest van dat blikje verdwijnt.
  • Het duurt 25 jaar vooraleer kauwgom volledig verdwijnt.
  • Het duurt 2 jaar vooraleer een sigarettenpeuk verdwijnt.
  • Het duurt 1 tot 3 jaar vooraleer een bananen- of appelschil verdwijnt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken
Zottegem

Verbouwingen Sociaal Huis uit de startblokken

De verbouwingswerken aan het Sociaal Huis zijn stevig uit de startblokken geschoten. De site op de Deinsbekestraat wordt omgevormd tot een algemene welzijnscampus, waar onder meer ook Huis van het Kind en Lichtpunt onderdak krijgen.

Lees meer »