Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Zottegemse vrijwilligers in de bloemetjes

Zottegemse vrijwilligers in de bloemetjes

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Zottegemse vrijwilligers in de bloemetjes

Van 2 tot 10 maart is het de Week van de Vrijwilliger, een initiatief van het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk. Gemeentebestuur Zottegem grijpt de week aan om de huidige vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. In het thema ‘Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis’ wil de stad ook nieuw bloed warm maken voor vrijwilligerswerk.

Bij de stad werken naast de 200 geregistreerde zwerfvuilvrijwilligers die de Zottegemse straten schoon houden, ook 100 vrijwilligers in tal van andere functies. Ook bij het OCMW zijn er 150 vrijwilligers die een handje toesteken in het woonzorgcentrum, het lokaal dienstencentrum of bij sociale initiatieven als Mama Mundo.

“Al die vrijwilligers verdienen een oprechte dankjewel, het hele jaar door, maar zeker ook deze week”, vertelt schepen van sociale zaken Jenne De Potter. “Voor de zwerfvuilvrijwilligers voorzien we een receptie op de Markt tijdens de Grote Zottegemse Lenteschoonmaak, een jaarlijkse traditie. De andere vrijwilligers ontvangen een Oxfam geschenkpakket, ineens een leuke knipoog naar het thema ‘Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis’.

Want dat is het zeker: vrijwilligerswerk is een avontuur vol met ontmoetingen, nieuwe ervaringen en contacten met nieuwe sectoren en doelgroepen.”

Vrijwilligerswerk op maat

Ook bij het gemeentebestuur Zottegem zijn de mogelijkheden eindeloos. Iedere potentiële vrijwilliger kan kiezen voor een langdurig en frequent engagement, sporadische inzet of zelfs eenmalige activiteiten. Dat kan in de zorg, bij sport en vrije tijd of in onze omgeving. Aanmelden kan via de Zottegemse vrijwilligerswebsite. De vrijwilligerscoaches zoeken dan de juiste job bij ieder profiel. Omgekeerd kan iedereen ook zelf gaan grasduinen in de vrijwilligersvacaturedatabank en zich kandidaat stellen voor een job bij het gemeentebestuur, of bij andere organisaties in Zottegem.

“Ik hoop dat de Week van de Vrijwilliger mensen over de streep kan trekken om zich kandidaat te stellen.

Vrijwilligers zijn immers een meerwaarde voor onze organisatie: ze slaan bruggen tussen mensen en hebben een vernieuwende, frisse kijk op de dingen. Maar ook voor de vrijwilligers zelf is het een verrijking: je zet je in voor de maatschappij, leert nieuwe mensen kennen en doet heel wat ervaring op”, besluit schepen De Potter.

Vacatures in de kijker

Geïnteresseerden vrijwilligers of organisaties kunnen steeds een kijkje nemen op zottegem.be/vrijwilligerswerk.

Daar vind je alle interessante informatie voor vrijwilligers en organisaties, getuigenissen van de Zottegemse vrijwilligers en de vacaturedatabank. Zo is het lokaal bestuur op dit moment onder meer op zoek naar een vrijwilliger met een hart voor dementie die de werking van de Alzheimer Liga in Zottegem coördineert. Ben je goed met kinderen en hun mama’s? Dan ben je misschien wel de persoon die we zoeken voor Mama Mundo, een ontmoetingskans voor anderstalige mama’s. Er is voor elk profiel wat wils!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Voel je thuis op Erfgoeddag
Oost-Vlaanderen

Voel je thuis op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. Die dag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Wat dat in Oost-Vlaanderen inhoudt, kan je ontdekken op de provinciale locaties Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Huysmanhoeve Eeklo.

Lees meer »